Sterk in interieurontwerp en styling
Persoonlijke begeleiding en advies
Fantastische collectie meubels, accessoires, verf en behang
Webwinkel én bezoekadres
VAN HAAK TOT KUNST: 3X PRACHTIG OPHANGEN

Marike van Gerven - 17 / Feb / 2017

VAN HAAK TOT KUNST: 3X PRACHTIG OPHANGEN

Ik hou van mooie dingen. Ik verzamel ze het liefst allemaal om me heen en word er een gelukkig mens van:-) Hoe geweldig is het dan als een alledaags gebruiksvoorwerp zo mooi en bijzonder ontworpen en gemaakt wordt dat het een pronkstukje in je huis wordt? Zo is het bijvoorbeeld met muurhaken. Hier volgen drie hele mooie!

Nummer één: mijn favoriete designobjecten van het moment zijn toch wel de Dotsvan Muuto. De Dots - ontworpen door designer Lars Tornøe voor het Scandinavische designlabel Muuto - zijn nu al een design-icoon. Lars Torndøe benadert de simpele muurhaak op een andere manier. Hij maakt van een simpel en alledaags object een prachtig kunstwerkje dat zowel functioneel als decoratief is. De Dots zijn gemaakt van hoge kwaliteit hout en kunnen volgens een zelf gekozen patroon aan de wand gefixeerd worden, in verschillende groottes en kleuren. Dots doen het goed in de hal, de keuken of de slaapkamer. Behalve in hout zijn ze ook in messing en aluminium te krijgen. Mix en match voor een prachtig resultaat!

                  

Foto: Muuto                                                                               Foto: Muuto

Foto: Tessa Hop

Nummer twee: De Gym-hook van Hay. Ook zo' n mooie, bijzondere en ontzettend handige muurhaak. Het ontwerp is gebaseerd op de welbekende turnringen. Gemaakt van hoge kwaliteit hout. Ze zijn handig voor het ophangen van handdoeken, theedoeken, kledingaccessoires, maar ook een tijdschrift kan zo mooi aan de muur opgeborgen worden. Er zijn nog meer leuke toepassingen te bedenken. Gebruik de ring bijvoorbeeld om er een lampje aan een mooi snoer doorheen te hangen. Een prachtige bedlamp is zo gemaakt! Omdat ze te krijgen zijn in verschillende afmetingen en kleuren, kun je ze net als de Dots van Muuto in een groepje bij elkaar hangen voor een extra leuk effect. Geweldig toch?


Foto: Hay

                                       

 Foto: Live Loud Girl

En dan nummer drie. Ik heb het mooiste voor het laatst bewaard...;-)  Maak kennis met deze prachtige, bijzondere pareltjes. Gevonden bij Pantoufle Designin Rotterdam. Een winkeltje dat echt het bezoeken waard is! "Slow design for daily life". Een winkel vol met pareltjes voor gebruik in het dagelijks leven. Zo mooi dat ik er in een later blog nog eens op terug kom.

 

Deze antieke spiegel-haken worden gemaakt door een klein fabriekje in Siena, Italië. Ze zijn geschikt als muurhaak om bijvoorbeeld sieraden, tassen, sjaals of jassen aan te hangen. Ook zijn ze te gebruiken als deurknop. Maar ik vind ze zo mooi, dat ik de ook puur als kunstwerkje boven de schouw zou willen ophangen!

De formaten variëren van 4,5 cm tot 15 cm. doorsnee en zijn gemaakt van hout en spiegel. Elke haak is uniek.


Foto' s: Pantoufle-Design

Stuk voor stuk zijn deze drie varianten bijzonder. Deze muurhaken verdienen toch echt een mooie plek in huis! Ben jij ook zo enthousiast?

Tot gauw weer, geniet van je dag!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »