Sterk in interieurontwerp en styling
Persoonlijke begeleiding en advies
Fantastische collectie meubels, accessoires, verf en behang
Webwinkel én bezoekadres
TREND-REPORT: GESPOT OP IMM COLOGNE 2018

Marike van Gerven - 23 / Jan / 2018

TREND-REPORT: GESPOT OP IMM COLOGNE 2018

Het is januari en de eerste belangrijke meubel- en designbeurs van 2018 zit er alweer op. Eén van de grootste gelijk: Imm Cologne. Natuurlijk ben ik naar Keulen afgereisd om de nieuwe trends van het komende jaar te bekijken en ben teruggekomen met veel indrukken en foto' s. Het was weer de moeite waard! En natuurlijk doe ik graag verslag over wat ik allemaal gezien heb.

En wat was het veel...Maar na alle indrukken die ik heb opgedaan kan ik een aantal duidelijke trends onderscheiden. Ik heb er 4 uitgelicht:

Trend #1: De kleuren paars, roze, terracotta en groen

Het wereldwijd erkende kleurinstituut Pantone, dat ieder jaar met een nieuwe kleur-voorspelling komt, heeft voor 2018 de kleur Ultra Violet 18-3838 uitgeroepen tot 'kleur van het jaar'. Dat was ook terug te zien op de beurs. Samen met roze- en nude-tinten, terracotta en groen was ook ultra violet te zien bij o.a. Muuto, CC-Tapis, Ferm Living, &Tradition en vele anderen.

 

            

Muuto

    

CC-Tapis

Groen was de afgelopen jaren al sterk aanwezig in het interieur. En groen blijft! In 2016 waren het nog donkergroen en petrol-achtige tinten, in 2017 stond de grasgroene tint 'greenery' centraal en dit jaar overheersen de zachte groentinten zoals 'celadon' en 'sage'.

         

Muuto, Ferm Living

Trend #2: Eclectic vintage & mid century chic

     

Ferm Living

Veel vintage invloeden waren te zien bij de toonaangevende merken. Vooral ook de luxe mid-century-stijl zag ik veel. Onder andere door de vormgeving, maar ook door de luxe stoffen zoals fluweel en het gebruik van messing. Het echte boutique-hotel gevoel!

              

Menu, &Tradition

       

&Tradition, Dante Goods & Bads

Trend #3: Afgeronde hoeken, ronde en geometrische vormen

    

Petit Friture, Dante Goods & Bads

Geometrische vormen, colorblocking, ronde kussens, afgeronde meubels en accessoires waren terug te zien bij een groot aantal toonaangevende merken.

                  

Arketipo, CC-Tapis

Trend #4: Wallpaper

Wat ik ook veel gezien heb zijn grote gebaren met behang. Prachtige prints, kleuren en afbeeldingen, van enorm grote bloemen tot edelstenen en grafische vormen. Vooral de stand van London Art maakte indruk.

Petit Friture

  

London Art

Alles bij elkaar was het weer een prachtige, inspirerende beurs waar ik enthousiast van ben teruggekomen. Ik kijk alweer uit naar het jaar wat voor ons ligt en waarin we allemaal weer aan de slag kunnen in ons interieur. Natuurlijk ieder in zijn eigen stijl! Ik hoop dat ik met deze beursinspiratie ook wat heb kunnen bijdragen aan het plezier om met jouw interieur aan de slag te gaan. Ik heb met Interior Playground in ieder geval mooie plannen voor 2018. Daarover meer in een later blog....To be continued...;-)

Marike

 

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »