Sterk in interieurontwerp en styling
Persoonlijke begeleiding en advies
Fantastische collectie meubels, accessoires, verf en behang
Webwinkel én bezoekadres
TREND REPORT: 7 x GESPOT OP IMM COLOGNE 2019

Marike van Gerven - 30 / Jan / 2019

TREND REPORT: 7 x GESPOT OP IMM COLOGNE 2019

De eerste betekenisvolle interieur- en designbeurs van 2019, IMM Cologne, zit er alweer op... Dágen lopen (op dag één hadden we er 10 kilometer en 19 verdiepingen traplopen opzitten!) , kijken en praten met geweldige, inspirerende mensen heeft weer heel veel opgeleverd. Ik heb veel interessante, nieuwe dingen gezien! Naast echt nieuwe invloeden waren er ook veel trends die zich vorig jaar op IMM Cologne 2018 al aankondigden.

Ik heb een overzicht gemaakt van de meest opvallende trends en nieuwe ontwikkelingen die ik gezien heb.

Trend 1: Marmer en Ceramisch Marmer

Ceramisch marmeren platen op de stand van Emilgroup

De marmer trend heeft zich doorgezet in 2019. En hóe! Marmer was bijna overal aanwezig. Natuurlijk marmer, maar vooral ook steeds mooier wordende ceramische oppervlakken met een marmerprint, die bijna niet meer van echt te onderscheiden valt. Prachtig!

Het voordeel van de ceramische 'marmeren' platen is dat het veel minder kostbaar is en veel gemakkelijker in het onderhoud. Daar waar marmer een 'open' steensoort is en daardoor gevoelig voor vlekken, is ceramisch marmer heel gemakkelijk te onderhouden. En ga je voor een geheel marmeren keuken, dan komt deze wens eerder binnen handbereik. Wat vooral opviel was dat de donkere marmersoorten terrein winnen.

 .              

Ceramisch marmer bij Ariostea - echt marmeren tafelblad bij Menu

     

Ceramisch marmer toegepast op keukeneiland, vloer en wanden - Marmeren tafelbladen 

 

Trend 2: Pastels

Trend Atmospheres 

Heel veel zachte kleuren dit jaar op IMM Cologne. Zacht geel, lila, roze, beige, abrikoos oranje en licht groen zijn de nieuwe kleuren voor dit jaar. Het liefst gecombineerd met elkaar én met fluoriserende accenten. Vooral veel wanden geverfd in pasteltinten waren aanwezig.

Gecombineerd met zachte materialen en zachte vormen tegenover duidelijke lijnen en gladde oppervlakken geven deze kleuren de ruimte een dromerige, zachte en fris optimistische uitstraling.

  

Pastelkleuren bij Please Wait To Be Seated 

      

Please Wait To Be Seated - String Furniture

 

Trend 3: Fluweel

 

& Tradition

Nog een trend die zich stevig doorzet in 2019 is fluweel. Heel veel toonaangevende merken komen in hun nieuwe collecties met meubels gestoffeerd met fluweel in prachtige, diepe kleuren.

  

Menu

 

& Tradition

 

Trend 4: Geel!

Das Haus by Studio Truly Truly

Ik had het net al over pastels. maar DE kleur op IMM Cologne dit jaar was ongetwijfeld geel.

Oker geel, mosterd geel, pastel geel, citroen geel, ivoor achtig geel, fluor geel..bij heel veel design merken speelde geel een grote rol in hun presentaties. "Das Haus", - ieder jaar ingericht door een andere toonaangevende ontwerper of bureau- ,dit jaar ingericht door Studio Truly Truly, was geheel ontworpen rondom de kleur geel. Het is zeker dat we dit jaar én volgend jaar veel soorten geel gaan terug zien.

 

        

Studio Truly Truly - Menu

  

Please Wait To Be Seated

 

Trend 5: Kleed aan de muur

Ferm Living

Na een tijdje rondlopen begon het op te vallen: waar bij tapijt-merken vaker kleden tegen de wand gepresenteerd worden om een goed overzicht te geven van het de ontwerpen, waren er dit jaar steeds meer designmerken die een tapijt tegen de wand hadden hangen. Dit was zeker niet uit voorzorg gedaan! Dit is duidelijk een sterk opkomende trend voor 2019: tapijten tegen de muur als wanddecoratie. Als een zacht en aaibaar kunstwerk. Wat ook opviel waren de grafische en op architectuur geïnspireerde afbeeldingen.

  

            

Dante Goods and Bads - Please Wait To Be Seated

        

Please Wait To Be Seated - Ferm Living

 

Trend 6: BAUHAUS

Pode

Bauhaus viert zijn 100 jarig bestaan dit jaar. Dat was ook te zien op IMM Cologne. Wellicht heeft dit 100-jarig bestaan ook bijgedragen aan de invloed van Bauhaus op de ontwerpen en stands van een aantal designmerken. De typische grafische vormen en kleuren kwam ik veel tegen.

  

     

Pode - Antonio Lupi

 

Trend 7: Modulair en flexibel

Menu

Al jaren zien we een fascinatie voor flexibel in te zetten meubels in de designwereld. Ook dit jaar is er weer flink nagedacht over modulaire banken en multi-inzetbare meubels.

Veel zelf samen te stellen kasten en meubels met meerdere functies passen helemaal in onze moderne en veranderende levensstijl.

        

String Furniture - Rolf Benz

Moebe

Het was weer een prachtige, inspirerende editie van IMM Cologne. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met een aantal pareltjes die ik eruit gepikt heb voor 2019. Ik hoop dat het voor jou leuk was om het trend report te lezen en wie weet heb ik je geïnspireerd om weer met je eigen interieur aan de slag te gaan!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »