Sterk in interieurontwerp en styling
Persoonlijke begeleiding en advies
Fantastische collectie meubels, accessoires, verf en behang
Webwinkel én bezoekadres
3 x WIRED: TOP DESIGN VAN METAALDRAAD EN KIPPENGAAS

Marike van Gerven - 26 / Jan / 2017

3 x WIRED: TOP DESIGN VAN METAALDRAAD EN KIPPENGAAS

In mijn vorige blog scheef ik vol enthousiasme over mijn nieuwe chunky knit - mijn ultrazachte, mooie plaid van Muk - gebreid van dik, zacht en puur merino wol. Heerlijk! Vandaag heb ik iets totaal anders te delen, wat materiaal betreft bijna het tegenovergestelde: meubels, lampen en accessoires van ijzerdraad en kippengaas; wire and mesh. Niet het meest voor de hand liggende materiaal als je denkt aan een mooi, comfortabel meubelstuk of mooie lamp, maar niets is minder waar. Tijd om er eens beter naar te kijken; ik neem vandaag 3 categorieën onder de loep.

De eerste categorie:meubels. Natuurlijk ken je waarschijnlijk de bekende designklassiekers wel van Charles en Ray Eames en Harry Bertoia, die al in de jaren 50 met metaaldraad prachtige stoelen ontwierpen, transparant en ruimtelijk.

                                                                                                        Wire chairs van Charles en Ray Eames

                                                                                                           Diamond Chair van Bertoia

Deze meubels zijn echte designklassiekers geworden en passen in elk interieur. Van industrieel tot klassiek en van modern tot scandinavisch. Bij mij staat er nog altijd één hoog op mijn verlanglijst!

                                                                      Foto: My secondhand life

Kijk maar eens op de bovenstaande foto, hoe prachtig de Bertoia side chair te combineren is met andere stoelen en tegelijk stoer en verfijnd is. Prachtig! En zo tijdloos!

Op onderstaande foto' s heb ik nog wat voorbeelden bij elkaar gezocht van hele mooie, moderne draadstoelen. Ik vind ze allemaal even mooi.

                                                                                                    Wire chair van Tom Dixon

                                                                            Foto: Planet Deco

 

                                                                                                     BendGoods Lucy chair Foto: Sarahshermansamuel

                                                                                                     Menu Dining Chair Foto: Note Design Studio

Er worden tegenwoordig heel veel mooie meubels ontworpen met ijzerdraad en gaas en ik vind het zo mooi! Het blijft speciaal. Uiteenlopend vanloungechairsen diningchairstot de bijzondere daybeds, bijvoorbeeld die van het geweldige Belgische ontwerp duo Muller van Severen, die ik echt fantastisch vind!

                                                        Muller van Severen  Foto: Valerie Traan Galerie

Deze werden afgelopen najaar getoond bij de Biënnale Kortrijk en zijn speciaal ontworpen voor één van de  Solo houses , een serie architectonische droomhuizen in Spanje.

Zo zijn er nog tal van andere prachtige ontwerpen van mooie draadstoelen en tafels. Google maar eens, je zult versteld staan hoe mooi het kan zijn.

De tweede categorie: lampen. Design van lampen blijft mij altijd boeien; er wordt zoveel geëxperimenteerd met verlichting en het uiterlijk van lampen! Een fantastische Nederlandse ontwerper die prachtige lampen maakt van onder andere kippengaas is Rick Tegelaar. Hieronder een aantal van zijn ontwerpen, gemaakt met eenvoudig kippengaas. Kijk eens wat een prachtige lampen! Ik deel graag met jullie wat ik mooi vind en ook deze staat op mijn verlanglijst;-)

 .          

Foto' s: Rick Tegelaar

Andere voorbeelden van leuke, hippe draadlampen vind ik bijvoorbeeld de lamp van Anne Lighting en die van Madame Stolz, beide verkrijgbaar bij de leuke webwinkel Stoer Metaal.

                        

Foto: Anne Lighting                             Foto: Madame Stoltz

De derde categorie:accessoires. Ik was vorige week op de Immcologne 2017, een van de grootste Europese meubel- en designbeurzen. Het was echt een walhalla voor mij, met alle nieuwe trends op interieurgebied. Ik heb er prachtige dingen gezien en schrijf daar in een later blog zeker nog over! Een van de dingen die opvielen, waren de airplants in combinatie met de hangers van Carolijn Slottje , in de stand van blogster Desiree Groenendal van Vosgesparis. Prachtig! Het was sowieso leuk dat Immcologne dit jaar voor het eerst samengewerkt heeft met twee fantastische bloggers: Desiree Groenendal van Vosgesparisen Holly Becker van Decor8, die ieder hun eigen, inspirerende stand hadden. De airplant houders van Carlijn Slottje, gemaakt van gaas, waren heel erg geliefd bij het publiek. Niet zo gek, want dit is toch wel heel bijzonder en mooi!

  Foto:Vosgesparis.com

Foto: studio Carlijn Slottje

Kortom: wire and meshit is! Ik hoop dat ik jou ook heb kunnen inspireren. Een hele fijne dag! ik ga ervan genieten!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »