Sterk in interieurontwerp en styling
Persoonlijke begeleiding en advies
Fantastische collectie meubels, accessoires, verf en behang
Webwinkel én bezoekadres
2017: HET JAAR VAN IKEA!

Marike van Gerven - 02 / Jan / 2017

2017: HET JAAR VAN IKEA!

Een nieuw jaar, een nieuw vooruitzicht!

Ik hoefde niet lang na te denken over mijn eerste blog van 2017. Ik word al enthousiast bij de gedachte: dit jaar staat in het teken van spannende samenwerkingen. IKEA is het avontuur aangegaan met grootheden als Dutch designer Piet Hein Eek, de Britse top designer Tom Dixon en het geweldige Scandinavische designmerk Hay! Toen ik het voor het eerst hoorde, sprong ik al een gat in de lucht. En bij het zien van de eerste prototypes werd ik nog blijer!

In juni 2016 presenteerde Ikea de PS 2017 Collection met onder andere "no waste" producten, gemaakt van gerecyclede materialen. De eerste collectie is gecreëerd door Piet Hein Eek: een collectie  van meubels en accessoires gebaseerd op traditioneel Indonesisch en Vietnamees handwerk.

Foto: Ikea X Pet Hein Eek

Foto: Ikea x Piet Hein Eek

Voor de "Jassa" collectie met hanglampen, manden en stoelen van riet en bamboe en geprint textiel van accessoires heeft het team van IKEA tijd doorgebracht in Indonesië en Vietnam om de technieken van het traditionele textiel printen, het vlechten van manden en het buigen van bamboe te leren. De items zijn een perfect voorbeeld van een mix tussen de schoonheid van handwerk en massaproductie.

De nieuwe Ikea PS collectie wordt in maart 2017 gelanceerd. Spannend!!

Foto: Ikea x Piet Hein Eek

En alsof dit fantastische vooruitzicht voor 2017 nog niet genoeg is, komt er in de tweede helft van 2017 een collectie op de markt uit een samenwerking met het Deense designmerk Hay! Ik sta te trappelen van ongeduld! Na de bekendmaking van de samenwerking in juni 2016 kwam er een spannende teaser online van Ikea en Hay, waarin de materialen te zien zijn die gebruikt zijn in de ontwerpen voor de collectie "Ypperlig".

https://youtu.be/4QY507PiEx8?t=4

Hay heeft onder andere de iconische blauwe en gele "Frakta tas" onder handen genomen. De felle kleuren geel en blauw uit het IKEA logo zijn vervangen door een duurzame mix van wit en groen geweven stof met groene hengsels. Duurzame en tijdloze kleuren, volgens Mette Hay.

 

Foto: Re-design van de iconische Frakta tas door Hay

Verder heeft Hay een groene stoel ontworpen voor IKEA en ook een lichtgewicht houten tafel, een bureaulamp en een bankje in neutrale kleuren behoort tot de nieuwe collectie.

Foto: Ikea x Hay

Foto: Ikea x Hay

 

En dan, alsof dàt allemaal ook nog niet genoeg is, een samenwerking met de Britse ontwerper Tom Dixon! Je kent hem vast van de lamp "Copper Shade"

Ondanks dat er nog veel geheim gehouden is over deze samenwerking, heeft Tom Dixon in december 2016 toegelicht dat hij werkt aan een modulair meubelsysteem dat te transformeren is van een bed in een bank of een werkplek, aangepast aan de veranderende behoefte van de gebruiker door middel van "plug ins". Dat klinkt mij in de oren als apps op een smartphone. Helemaal van deze tijd. Het maakt mij heel nieuwsgierig!

Foto: Copper Shades van Tom Dixon

Hou Ikea in de gaten dit jaar, want al deze collecties zijn Limited Edition.  I LOVE IT!

Een hele fijne dag en alle goeds voor 2017!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »