SHELFIE LOVE

Als interieur ‘addict’ kan ik er niet omheen: shelves. Open kastsystemen met planken. Kort samengevat is het pure shelfie-love. En als je een echte shelfie-lover bent, dan is het moeilijk om níét van String Furniture te houden. Bijna iedere Scandinavisch-design-liefhebber heeft er wel een. En de prachtige foto’ s met geweldige styling die overal opduiken, maken dat je verlangen naar je eigen String-shelves alleen maar groter wordt. Zo werk het bij mij in ieder geval wel! 😀

Foto: Nordic Leaves

Foto: CocoLapine Design

Foto: Nordic Leaves

Foto: Weekday Carnival

 

 

Foto: Coco Lapine Design

Het ontwerp van de String-kasten komt uit 1949 en is ontworpen door de Zweedse designer Nisse Strinning. Een echte designklassieker dus.  Het mooie van het String-systeem is dat je je eigen droomkast kunt samenstellen. Het is een tijdloos en functioneel systeem dat bestaat uit losse elementen die je zelf kunt uitkiezen en zo je String-kast steeds verder kunt uitbreiden. Er zijn legplanken, magazineplanken, bureauplanken, inklaptafels en ook deurpanelen, zodat je de kast dicht kunt maken op plaatsten waar jij dat wilt. En op de open planken kun je naar hartenlust stylen en pronken met je mooiste spullen!

Foto: Trendenser

 

 

 

 

Het String systeem begint bij de kleinste combinatie: de String Pocket. Een hangkastje met 3 legplanken voor €129,00. Als je echt wilt uitbreiden, dan is het systeem niet goedkoop.

F A N T A S T I S C H  B U D G E T  A L T E R N A T I E F

Ik wilde niet zo heel veel uitgeven, dus zocht ik verder naar een goedkoper alternatief. En dat is er! En nog wel echt van Nederlandse bodem. Het Tomado-rek. Ontworpen door Adriaan Dekker in 1958 voor het oer-Hollandse bedrijf Tomado. Ook een mooie klassieker van puur Dutch Design. Het kastje bestaat uit dezelfde elementen als de String Pocket, is gemaakt van gepoedercoat staal en is oneindig uit te breiden in hoogte en breedte.

En de prijs? €39,95 per kastje!  Daar word ik heel erg blij van!

Op deze foto zie je hoe ik 3 kastjes aan elkaar gekoppeld heb tot een hangend dressoir van 2 meter breed. Maar er zijn natuurlijk vele varianten mogelijk.

Foto: More Than Living

Foto: My Dubio

Foto: My Dubio

Foto: Monoqi

Ik ben echt iedere dag heel erg blij met mijn Tomado kast, waarvan ik weet dat ik nog eindeloos kan uitbreiden. En nu naar hartenlust stylen maar!

Fijne dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *