DIY: SCANDINAVISCHE KERSTKRANS

Nu het Sinterklaasfeest echt voorbij is staat alles bij ons thuis in het teken van de kerstversiering. Wat een heerlijke tijd is het toch, die feestmaand! Ik vind het allemaal zo gezellig; nadenken over de versiering in huis, het inkopen van de spullen, een heerlijk geurende bos eucalyptus in een vaas die de hele kamer lekker laat ruiken. ’s Avonds de kaarsen aan en de waxinelichtjes zijn ook niet aan te slepen.. Heerlijk!

Ik ben helemaal gek op de Scandinavische trend; mooie, zachte kleuren en heldere vormen, mooi door hun eenvoud. De kerstversiering in deze stijl is ook zo mooi: stoer en sober, maar heel subtiel met veel aandacht gedaan. Ik maakte voor in huis een aantal mooie, sobere kerstkransen in Scandinavische stijl die ik graag met jullie wil delen.

Processed with VSCO with c1 preset

Voor de krans gebruikte ik een eenvoudige, ijzeren ring. Deze is te koop bij de hobbyspeciaalzaak. Verder een rol zwart ijzerdraad, een tangetje of een schaartje, een bolletje touw en een bosje fijne eucalyptus of dennentakjes.

foto-diy-kerst-2

Voor deze krans gebruikte in de Eucalyptus. Ik knipte de kleine takjes los en maakte er kleine bosjes van die ik bij elkaar bond met een klein stukje ijzerdraad. Ik legde de bosjes rondom de ring, allemaal dezelfde richting uit.

Processed with VSCO with c1 preset   Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Daarna bond ik de bosjes met kleine stukjes ijzerdraad vast aan de ring, zo dat elk bosje het volgende een klein stukje overlapt. Dan nog een stukje touw eraan om de krans mee op te hangen en klaar! Het resultaat: een prachtige, sobere kerstkrans die helemaal past in de Scandinavische trend. En ondertussen ook nog een heerlijk ruikende woonkamer. Ik ben er heel erg blij mee! Nog een lekker glaasje glühwein erbij, kaarsjes aan en genieten…

Als ik jou heb kunnen inspireren om ook zo’ n mooie krans te maken, dan mag je natuurlijk altijd een foto delen;-)

Fijne dag allemaal!

15275589_784563468358294_3759703603711836160_n

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *