LIEFDE VOOR NEON

Is het jou ook al opgevallen? Neon is helemaal terug! We denken bij het woord ‘neon’ nog vaak aan de jaren 80 met zijn felgekleurde neon-signs op gevels in de grote steden en knipperende reclameborden in een retro- of vintage sfeer. Waarschijnlijk zie je het beeld al voor je, maar om je geheugen nog een klein beetje op te frissen èn voor het feest der herkenning heb ik wat mooie exemplaren opgezocht. Ik vind het toch altijd weer heerlijk om even in de retro sfeer te duiken en het “ooooh jaa! Weet je nog?? Die kleuren! En wat zagen we eruit in die tijd!!”- effect te krijgen…:-)

schermafbeelding-2016-11-29-om-15-50-33     schermafbeelding-2016-11-29-om-15-45-00    schermafbeelding-2016-11-29-om-15-51-04

In de kunst wordt neon al lange tijd toegepast. Deze wil ik je heel graag laten zien. Het is een kunstwerk van de Canadese kunstenaar Laurel Woodcock. Het verwijst naar de ‘cloud’ die wij kennen als de opslag van onze data. Ik vind ‘m zo mooi!

schermafbeelding-2016-11-29-om-17-35-51

Kunstwerk van Laurel Woodcock “Cloud” 2011

Het lijkt erop dat neon nu ook opnieuw ontdekt is door stylisten en ontwerpers. De toepassingen van neon en led-signs worden steeds stijlvoller en poëtischer en duiken steeds meer op in het interieur. Als je mij volgt op Instagram, dan heb je vast mijn ‘nieuwe liefde’ al gezien: de lamp “liefde” van ontwerpbureau Zilverblauw x Qazqa. Ik ben mijn blog vandaag begonnen met een foto van mijn prachtige, nieuwe lamp, want ik ben er zoo gelukkig mee! Iedere ochtend wanneer ik mijn woonkamer binnenkom krijg ik er een goed gevoel van. Hij is zo mooi! Eigenlijk is het meer een kunstwerkje dan een lamp. En hij is ook nog heel zuinig, want het is namelijk LED verlichting. Ik kan de lamp dus gerust de hele dag en avond laten branden.

Zilverblauw heeft met Qazqa nog een aantal van die prachtige kunstwerkjes ontworpen. Een prachtig roze hart, een heel mooi blauw maantje en een stoere, gele bliksemschicht. Fantastisch toch?? Ik zou in iedere ruimte van mijn huis wel een plekje weten om er een op te hangen. In de woonkamer, keuken, slaapkamer of de kinderkamer…elke ruimte krijgt een bijzonder detail. Een echt WOUW-effect!

schermafbeelding-2016-11-29-om-15-37-14

Foto: Zilverblauw

schermafbeelding-2016-11-29-om-15-35-22

Foto: Zilverblauw

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Zilverblauw

Foto: Zilverblauw

schermafbeelding-2016-11-29-om-15-35-36

Foto: Zilverblauw

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je graag je eigen tekst maken? Dat kan natuurlijk ook! Seletti heeft mooie neon letters die je afzonderlijk kunt kopen, zodat je zelf je woorden kunt samenstellen. Je kunt natuurlijk prachtige, poëtische teksten verzinnen, maar een kort maar krachtig woord is vaak ook heel mooi.

schermafbeelding-2016-11-29-om-15-36-39

Foto: Seletti

schermafbeelding-2016-11-29-om-15-36-27

Foto: A Dash of Fash

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“hi” in neon letters zal iedereen die binnenkomt gelijk opvallen en maakt dat je bezoek waarschijnlijk al bij binnenkomst vrolijk wordt! Dat is toch heerlijk?

Met de donkere dagen voor de deur brengen we toch meer tijd door in huis. Deze licht-kunstwerkjes passen daar volgens mij helemaal bij! Ìk word er in ieder geval heel erg blij van. Ik hoop jij ook! Fijne dag!

schermafbeelding-2016-11-29-om-16-43-51

Foto: Seletti

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *