FEEST AAN TAFEL!

De feestdagen staan nu echt bijna voor de deur. Vandaag wil ik graag wat inspiratie met jullie delen over het decoreren van de eettafel, want daar heb ik zo ontzettend veel plezier in! Mijn dochter was dit weekend jarig en natuurlijk heb ik ervoor gezorgd dat er een feestelijke sfeer in huis was. De dag begon met een uitgebreid verjaardagsontbijt, gezellig en knus met zijn allen aan tafel. Van zo’ n feestelijk gedekte tafel wordt iedereen meteen blij!

Ik heb ervoor gekozen om de tafel te dekken met een mooi, spierwit tafelkleed. Van tevoren besloot ik de tafel te dekken met zachte pastelkleuren, goud bestek en zwarte accentjes. Echt heel feestelijk.

feesttafel-schaar      Processed with VSCO with q5 preset

|V I V E L A F E T E!| #happysunday #celebrate #goodtimes #happybirthday #tablewear#birthdaygirl #lovelyday       14583524_1609875409315357_1925758851856990208_n

Wanneer je je houdt aan een aantal basiskleuren en die steeds laat terugkomen, krijg je snel een prachtig geheel. Wat confetti en snoepjes over de tafel voor een echt WAUW-effect en het feest kan beginnen!

14582458_1769595706633746_6891256588137398272_n

E E N  S C A N D I N V I S C H E  K E R S T

Ik zit al helemaal in de party-sfeer door afgelopen weekend en heb zo genoten van het versieren van het huis en de tafel, dat ik maar gelijk doorgegaan ben met de kerst. Ik heb nu een totaal andere sfeer neergezet, maar minstens even prachtig. Ik heb gekozen voor een Scandinavische look met minimalistische kleuren. Ontzettend stoer!

|A N D T H E P A R T Y G O E S ON I N B L A C K &. W H I T E!| #tablesetting #tableware #christmastree#blackandwhite #greens#scandinaviandesign #scandinavischwonen #scandinavischdesign #interiorplayground   tafelsetting-kerst-zw-wit-2

Ik heb hier gekozen voor zwart, wit, grijs en groen. Verder niets. Maar wel doorgevoerd in de hele tafelsetting. Het zwarte bestek vind ik heel speciaal en maakt het geheel lekker stoer. Het kerstboompje staat met een kluit in een vaas; weer eens wat anders! Mooi hoe je de wortels ziet zitten. De porseleinen naamkaartjes om de servetten en het dennetakje ertussen maken het tot in detail af en helemaal kerst. Zo eenvoudig is het!

Nog een mooi idee: hang een bosje maretakken, rozemarijn en/of eucalyptus boven de tafel. Wanneer de rest mooi sober gedecoreerd is, is dat prachtig!

foto: Sunday-Suppers

foto: Sunday-Suppers

foto: Sunday-Suppers

foto: Sunday-Suppers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto: Sunday-Suppers

Mooie takken zijn ook altijd goed. Gewoon gevonden in het bos of het park, opgehangen boven de tafel, geeft een prachtige winterse sfeer.

Ik krijg al zin om plannen te gaan maken voor het kerstdiner! Ook met het eten dat op tafel komt kun je wat prachtigs doen. Zeker als je de kleuren mooi op elkaar afstemt en ook nog rekening houdt met de kleuren van de gedekte tafel, dan kun je voor een betoverend effect zorgen. Maar daar zal ik in een later blog nog een keer op terug komen.

Ik ga nog even van de gezellige tafel genieten. Veel plezier alvast met versieren!

|T A B L E S E T T I N G I N M O N O C H R O M E C O L O U R S| #scandinavischdesign #blackandwhite #tablesetting #tableware #christmas #interiorplayground

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *