4 TIPS VOOR PRACHTIG INDIGO IN JE INTERIEUR

Een tijdje geleden had ik het er al over op instagram. Indigo. Wàt een prachtige kleur vind ik dat! Ik heb er altijd al een fascinatie voor gehad en dat is goed terug te zien in mijn werk; ook mijn schilderijen. Ik zie het ook steeds meer terugkomen in verschillende interieurs. De trendwatchers hebben dit bijzondere blauw uitgeroepen tot de kleur van 2017: Denim Drift.

Maar hoe pas je deze diepblauwe kleur nou echt mooi toe in je huis? Blauw behoort toch tot de koele tinten, dus hoe creëer je dan toch een gezellig, warm gevoel? Met een aantal tips is dat heel gemakkelijk.

schermafbeelding-2016-11-16-om-09-13-06

Foto: Rededition

De diepblauwe kleur heeft een heel chique uitstraling. Vooral wanneer je je ermee omringt en durft meerdere muren ermee te verven. Warme kleuren en lichte accessoires, zoals meubels, kussens en vazen leveren een mooi contrast op en dat maakt de diepblauwe kleur om je heen lekker cosy!

schermafbeelding-2016-11-16-om-16-15-43

Dit is ook mijn eerste tip: schilder meerdere muren in dezelfde tint. Gebruik een matte muurverf; zo wordt het resultaat nog dieper van kleur. Wanneer je het blauw vervolgens combineert met warme tinten zoals een gele stoel of goudkleurige, messing accessoires ontstaat een mooi, chique en warm geheel.

 

Tip 2: Combineer blauw met messing. Een messing lamp voor een blauwe wand, een messing lijst aan de muur of een mooie kandelaar en klaar! Die combinatie is trouwens helemaal hip!  Ik weet niet wat jij ervan vindt, maar ik vind het een pràchtig!

schermafbeelding-2016-11-16-om-09-14-04

Foto: Weekday Carnival

tafelkleed-ferm-living

Foto: Ferm Living

tafelkleed-ferm-close-1

Foto: Ferm Living

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip 3: Combineer met fluwelen meubels en accessoires. Want fluweel is zooo mooi! Fluweel is weer helemaal terug in het interieur van nu en één van de nieuwe trends voor het komende jaar. Stel je eens voor: fluweel in een diepblauwe kleur. Dat is toch niet te weerstaan? En wil je niet gelijk je hele kamer indigo schilderen, dan kun je met een aantal blauwe kussens en accessoires al gemakkelijk een hele andere sfeer aan je interieur geven, wat ook met een laag budget een groot effect heeft!

interieur-indigo-fluweel

Foto: Daryadim

schermafbeelding-2016-11-16-om-09-13-28

Foto: Rededition

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip 4: Indigo met warm hout en cognac-kleurig leer. Een geweldig stoere, warme combinatie. Dit zou ik wel willen toepassen in mijn huis! Ik ben er in ieder geval gek op. Ik hoop dat ik jou ook heb kunnen inspireren. Een hele fijne dag!

schermafbeelding-2016-11-16-om-16-19-19

Foto: Death By Elocution

schermafbeelding-2016-11-16-om-09-12-43

Foto: Mad About Interior

schermafbeelding-2016-11-16-om-16-17-38

Foto: Death By Elocution

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *