EEN NIEUW JAAR IN ZICHT. 4 MOOIE KALENDERS!

Het is alweer november! Doordat de heerlijke nazomer zo lang heeft geduurd, is het voor mijn gevoel zo snel gegaan. Maar nu komt de winter er  toch echt aan.. Het weer doet ook mee en maakt dat we het weer gezellig willen maken in huis. Een lekker knusse zithoek creëren, heerlijk koken en lang tafelen met vrienden bij de haard of bij kaarslicht. Nu het eind van het jaar nadert, krijg ik zin om de nieuwe kalender alvast op te hangen. Omdat ie zo mooi is!

Er zijn prachtige kalenders op de markt die gelijk een mooie eyecatcher zijn voor je interieur. Ik heb gekozen voor de Stendigkalender. Een echte grafische klassieker. Hij maakt mijn werkplek helemaal af. Maar hij staat ook prachtig in de woonkamer, keuken of de hal. Ik vond het moeilijk kiezen…

Processed with VSCO with c1 preset

Onder designers en interieurliefhebbers is deze zwart witte design Stendig kalender al 49 jaar een icoon. De Stendig kalender werd in 1966 speciaal ontworpen voor het Amerikaansen bedrijf Stendig door de italiaan Massimo Vignelli. Het is met recht een kunstobject – het is de enige kalender die een permanente plek in de collectie van het Museum of Modern Art in New York heeft veroverd.

De kalender is een musthave onder interieur liefhebbers, stylisten, ontwerpers en architecten. De XL kalender is een echte eyecatcher voor aan de wand! Niet alleen vanwege de grafische uitstraling maar ook vanwege zijn enorme formaat. De afmeting van deze geweldige kalender is 91,5 cm x 122 cm. De Stendigkalender is een woonitem waar je letterlijk niet omheen kunt en waar je een heel jaar lang van kunt genieten.

Elke maand wordt afgewisseld door een zwarte achtergrond met witte letters en de maand daarna met een witte achtergrond met zwarte letters.  Nog een leuk extraatje: je kunt na het verstrijken van de maanden de mooie grote vellen papier weg gooien, maar er zijn nog allerlei leuke dingen mee te doen. Pak er bijvoorbeeld kadootjes mee in, kaft er boeken mee of lijst de cijfers in. Zo heb je weer een extra grafisch kunstwerkje aan de muur!

Processed with VSCO with c1 preset

Ik had mijn zinnen al gezet op de Stendig kalender 2017, toen ik tijdens een fantastische citytrip in Rotterdam bij de HAY-store was en de nieuwe HAY Perforated Calendar 2017 zag liggen. Ook een plaatje! Mooi in zijn eenvoud, waar het designmerk HAY zo in uitblinkt.

hay-kalender

Foto: HAY

De kalender geeft je het overzicht van een heel jaar in een keer. Kleine perforatie-randjes maken het makkelijk om steeds een dag die voorbij is af te scheuren, zodat het verstrijken van de tijd zichtbaar wordt. Een mooi dagelijks ritueel..

De afmetingen zijn 65 x 70 cm, dus ook een mooi formaatje om op te hangen.

 

 

 

carpe-diem-kalender-1

Foto: Fonq.nl

Nog een mooie variant hierop vond ik op de website van Fonq: de Carpe Diem-kalender.

carpe-diem-kalender-3

Foto: Fonq.nl

Wat een leuke, stoere en overzichtelijke countdown kalender! Hij is 50 x 106 cm. groot en het is een overzicht van een heel jaar met aparte geperforeerde blokjes. Per blokje wordt de dag, de datum en het weeknummer vermeld. Daarnaast is er ruimte om je belangrijkste momenten op te schrijven. Net zoals bij de HAY Perforated Calendar scheur je ook hier de vakjes met de dagen weg.

Carpe Diem is Latijns voor ‘Pluk de dag’ en zo heet deze kalender natuurlijk niet voor niets. Iedere dag dat je van deze kalender een vakje weghaalt wordt de kalender kleiner en laat je herinneren dat je moet genieten van elk moment. Je kan de vakjes met de leukste momenten bewaren om aan het eind van het jaar nog eens terug te blikken naar de mooiste herinneringen!

 

schermafbeelding-2016-11-07-om-14-25-12

foto: CocoLapineDesign

Het laatste mooie pareltje dat ik graag onder de aandacht wil brengen is de kalender van CocoLapineDesign. Coco Lapine heeft een prachtige online shop met grafische prints. Daarnaast houdt ze een geweldige blog bij waarin ze veel scandinavische interieurs deelt in haar eigen, herkenbare, sobere stijl. Prachtig!

Nu gauw verder met plannen en mooie herinneringen maken. Fijne dag allemaal!

 

 

 

 

 

<a href=”https://www.bloglovin.com/blog/18339981/?claim=yqgk564q9hs”>Follow my blog with Bloglovin</a>

One thought on “EEN NIEUW JAAR IN ZICHT. 4 MOOIE KALENDERS!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *